19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Rešenja za subvencionisanu kupovinu traktora

SRBIJA - Ovih dana uručena su i prva rešenja za subvencionisanu kupovinu traktora. Do sada je podneto 2.300 zahteva, a od toga 2.050 njih ispunjava uslove. Do kraja godine, očekuju u Ministarstvu, svi polјoprivrednici koji ispune uslove dobiće rešenja.

"To, s jedne strane, govori da je interesovanje veliko, a sa druge imamo situaciju da je prosečna starost traktora i uopšte mahanizacije u Srbiji dosta velika – od 25 do 30 godina", kažu u Upravi za agrarna plaćanja. Podmlađena mehanizacija znači efikasnija proizvodnja, ali i konkurentniji proizvodi.

Neophodno je subvencionisati mnogo više da bi država pomogla poljoprivrednim proizvođačima da zamene traktore, jer je oko 90 odsto staro više od 10 godina. Razvoj domaćih njiva, kažu analitičari, sa ovakvom mehanizacijom doveden je u pitanje. Posebno apeluju da se buduće subvencije, pre svega, usmere prema malim i srednjim proizvođačima.

 

Više iz ove kategorije Vrućine i usevi »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice