26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

U toku je obuka za upravnike zgrada

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR, ZAJEČAR - Privredna komora Srbije počela je obuku za sticanje licence profesionalnog upravnika zgrada u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada. Ovim poslom mogu da se bave privredna društva ili preduzetnici, angažovanjem lica koje ispunjava uslove za profesionalnog upravnika.

U zavisnosti od broja polaznika optimalna grupa je od 20 do 25 i za sada se prijavila polovina tog broja. Obuka će prema očekivanjima biti organizovana od septembra u prostorijama Regionalne privredne komore Zaječar i trajaće sedam dana odnosno 50 školskih časova, šest dana po sedam, jedan dan osam časova. Teme obuke su: pravni okvir u vezi sa korišćenjem, upravljanjem i održavanjem zgrada, administrativni i finansijskui aspekti upravljanja zgradom, zatim karakteristike i održavanje zgrade i bezbednosne procedure, a četvrta tema obuke je komunikacija.

Da bi stekli kvalifikaciju profesionalnog upravnika zainteresovani moraju da imaju najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju, položen ispit i licencu. Cena obuke iznosi 30.000 dinara, a polaganje ispita, izdavanje licence i upis u registar košta 13.000 dinara.

I na kraju, važno je napomenuti da je licencirani profesionalni upravnik dužan da pre izdavanja licence, odnosno podnošenja zahteva za obnavljanje licence, zaključi ugovor o osiguranju od profesionalne odgovornosti koji važi najmanje tri godine.

 

U toku je obuka za upravnike zgrada, 16. jul 2017. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gosti: Dejan Aleksić, trener ŽKK Bor Vida Emeše, kapiten ŽKK Bor Nena Trajčevska, ŽKK BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Goran Vranov, streljački klub "Metalac" BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice