19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Odabran logo Regionalnog brenda istočne Srbije „Balcanica superior"

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

ZAJEČAR - U periodu od 22. maja do 22. juna ove godine, RARIS je sproveo konkurs za izbor logoa regionalnog brenda istočne Srbije i snažnu medijsku kampanju za promociju konkursa. Na konkursu je učestvovalo 134 dizajnera iz Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Za zvanični logo brenda, Komisija je izabrala rad slovenačkog dizajn studija „Felicijan Sedmak" iz Ljubljane.

Dizajn logoa se bazira na drevnim motivima i nacionalnim šarama. Manipulacija šarom izvorno inspirisanom drevnim slovenskim i vlaškim vezovima, omogućila je implementaciju inicijala Balcanica Superior "B" i "S" u formu u cilju pojačanja identiteta.

Tekstualni deo logoa Balcanica Superior zasnovan je na klasičnim rimskim slovima. Ovo savršeno odgovara latinskom korenu naziva i povezanosti istočne Srbije sa rimskom istorijom.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice