19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Požar se širi prema barutani i Oštrelju, ali objekti nisu ugrožni

BOR - U blizini Slatine, sela na domak Bora, buknuo je još jedan požar na površini od 15 hektara. Gori bagremova šuma, a zbog jakog vetra požar se teško gasi tako da se širi prema Oštrelju i u pravcu barutane. Međutim, barutana nije ugožena, jer je vatra na oko dva kilometra od nje.

Sinoć su vatrogasci uspeli da ga lokalizuju, međutim u toku noći se zbog jakog vetra proširio sa niskog rastinja na bagremovu i bukovu šumu. Nadam se da će zajedničkim snagama biti ponovo lokalizovan“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

Osim barutane nisu ugroženi ni ostali objekti.

„Za sada ništa nije ugroženo. Kao svaki i ovaj požar ugrožava vegetaciju. Međutim, vremenski uslovi su takvi da on brzo napreduje. Vatrogasci rade veoma ozbiljno, profesionalno i brzo preduzimaju sve mere kako bi se lokalizovali pravci koji vode prema objektima“, dodao je Milikić.

U gašenju požara za sada učestvuje petnaestak vatrogasaca iz Bora, Kladova i Negotina, sa pet vozila, a tokom popodneva biće uključena i specijalna radna mašina iz Rudarsko topioničarskog basena Bor.

Tokom jučerašnjeg dana bila je uključena mehanizacija javnih preduzeća, a danas mašine iz RTB-a. Velika je prednost naše opštine što imamo takvog giganta i takvu mehanizciju, koja nam pomaže u sprečavanju požara“, zaljučio je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

U gotovo svim dosadašnjim velikim požarima u borskoj opštini, osim vatrogasaca, učestvovala je mehanizacija  javnih preduzeća, a pre svega Rudarsko topioničarskog basena Bor. Zahvaljujući zajedničkom angažovanju požari su uspešno lokalizovani i izbegnuta je veća materijalna šteta.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice