22. Jun 2018. Poslednja promena 11:52 AM, Jun 22, 2018

Duga lista čekanja

Objavljeno u Obrazovanje
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Na listi čekanja za upis u Predškolsku ustanovu za decu „Bambi“ u Boru je više od 200 mališana, nakon što je u školsku 2017/2018. godinu upisano njih 156. Najveće interesovanje, od 47 vaspitnih grupa, bilo je za jaslenu grupu, od jedne do tri godine. S obzirom na manjak mesta, a u zavisnosti od finansijskih sredstava, očekuje se da će do kraja godine biti otvoren novi vrtić.

"U priči je otvaranje novog prostora u Novom Gradskom Centru koji bi trebalo da se prilagodi našim potrebama dok vidimo da li će se u Boru graditi evropski vrtić", rekla je direktor Predškolske ustanove za decu „Bambi“ Ljiljana Radičević.

Predškolskoj ustanovi za decu "Bambi" novi prostor potreban je više od decenije.

"Postoje elaborati još od 1997.godine i pošto je taj prostor konačno iseljen očekujemo od osnivača da uloži sredstva i da taj prostor adaptira", dodala je Ljiljana Radičević.

Za predškolsku grupu zahtevi se primaju tokom celog leta. Očekuje se da će u ovoj  školskoj godini  biti upisano oko 300 predškolaca. Za sve njih biće mesta, jer je reč o obaveznom programu koji traje devet meseci. Postojeći kapacitet Predškolske ustanove za decu "Bambi" je oko 1.000 mališana.

 

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca