19. Aug 2017. Poslednja promena 3:09 PM, Aug 19, 2017

Požar se širi, ali kontrolisano

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Požar kod borske Slatine i dalje se širi prema istočnoj strani, ali kontrolisano. U prethodna dva dana vatra je zahvatila nešto više od 330 hektara bagremove šume i niskog rastinja, ali ni jedan objekat nije ugrožen, tako da nema mesta panici.

"Požar je u okvirima kontrole i ono što je bitno ne bi trebalo stvarati paniku u gradu“, rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

U gašenju učestvuje 26 vatrogasaca iz istočne Srbije, sa devet vozila raspoređenih na kritičnim mestima. Nastavljeno je i gašenje iz vazduha u kojem učestvuju helihopteri MUP-a Srbije i Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu.

"Helihopteri su počeli da dejstvuju još sinoć dok nije pao mrak i ponovo jutros. Vatrogasci su cele noći bili na terenu. Nije bio ugrožen ni jedan objekat, a posebno ne barutana. Vatrogasci su na vreme presekli sve te puteve koji ih ugrožavaju", dodao je Milikić.

Osim ovog, danas je ponovo izbio požar na Crnom Vrhu. Zahvatio je dvadesetak hektara šume, ali zahvaljujući angažovanju helihoptera MUP-a ugašen je veći deo požara. Inače tokom jučerašnjeg dana izbila su još tri, dva manja u Šarbanovcu i Lazarevom kanjomu, a u požaru u Gornjanu zabeležena je velika materijlana šteta.

"Izgorela su dva stambena i dva pomoćna objekta. Obišao sam porodicu, a sami meštani su vatrogascima pomogli u sprečavanju daljeg širenja požara", dodao je Milikić.

Ipak se očekuje da će požari do kraja dana biti lokalizovani i stavljeni pod kontrolu.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Dragana Ignjatović, v.d.direktora Muzeja rudarstva i metalurgije BorRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice