26. Sep 2017. Poslednja promena 4:35 PM, Sep 25, 2017

U crkvi "Sveti Đorđe" u Boru moleban za đake

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- U crkvi "Svetog velikomučenika Georgija" u Boru, u nastavku Svete liturgije služen je moleban za đake povodom polaska u školu. Molitvi je prisustvovao veliki broj učenika sa roditeljima koji su se pomolili za uspeh u novoj školskoj godini. Roditeljima je poručeno da budu uvek uz svoju decu, jer će njima biti lakše da idu kroz život koji je pun iskušenja, prepreka i zamki.

"Svi smo tu, mi kao crkva i vi kao roditelji, da decu izvedemo na pravi put, put čovečnosti i da jednoga dana kažemo da smo uspeli u nameri da naša deca postanu časni i pošteni ljudi. I Platon je govorio da o deci moramo brinuti, jer su oni stubovi budućeg društva", rekao je protojerej Milenko Bajić, starešina pravoslavne crkve u Boru.

"Roditelji bi morali svojoj deci da posvete pažnju bez obzira na svakodnevne obaveze, da bi ona, poučena tim primerom i lepim sećanjima iz detinjstva, to prenela na svoje potomstvo", rekao je u besedi Milenko Bajić i poželeo im srećan i blagosloven početak školske godine.

 

 

Više iz ove kategorije Bojevo gađanje na strelištu »

Pogledajte

Kategorija: Gosti Budilice
Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova. Produkcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Dnevnik