17. Aug 2018. Poslednja promena 11:12 AM, Aug 17, 2018

Uskoro licencirani upravnici zgrada

BOR- Prijavljivanje za obuku za profesionalnog upravnika zgrada, na području borskog i zaječarskog okruga je pri kraju. Regionalnoj privrednoj komori u Zaječaru do sada se prijavilo 19 kandidata.

Nije cilj veliki broj profesionalnih upravnika koji moraju da plate polaganje, a da ne budu angažovani. Ipak je ovo optimalni broj, jer osim njih imamo i dalje predsednike kućnih saveta“, rekla je Dragoslava Đokić iz Regionalne privredne komore u Zaječaru.

Dosadašnji predsednici kućnih saveta biće i dalje volonteri, dok će profesionalni upravnici biti plaćeni. Svaki stanar će imati obavezu da za njih izdvaja određeni novčani iznos, a za uzvrat on će biti dostupan 24 sata. Među prijavljenim kandidatima iz borskog i zaječarskog okruga veliki broj je iz Bora.

Bor je i poznat po velikom broju zgrada, tako da postoje uslovi i mogućnosti da broj profesionalnih upravnika bude veći“, dodala je Dragoslava Đokić.

Obuka za sticanje licence će biti organizovana krajem septembra ili početkom oktobra u prostorijama Regionalne privredne komore Zaječar. Obuka će trajati sedam dana, odnosno 50 školskih časova i koštaće 30 hiljada dinara. Predavanja će održati iz stručnjaci iz Beograda, a biće zastupljene četiri teme: pravni okvir za upravljanje i održavanje zgrada, administrativni i finansijski aspekti upravljenja, karakteristika zgrade i komunikacija.

Prijavljeno lice mora da ima najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje i da nije osuđivano.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice