14. Dec 2017. Poslednja promena 4:10 PM, Dec 13, 2017

"Biblioteka vam poklanja"

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Pod sloganom "Biblioteka vam poklanja" Narodna biblioteka u Majdanpeku, od ponedeljka, poklanja knjige sugrađanima. Reč je o više od 200 naslova knjiga kojih u biblioteci ima u više primeraka i koje zbog ograničenog prostora nemaju mesto na policama. Akcija je naišla na odobravanje građana, koji s pažnjom razgledaju izložene knjige, a potom i odaberu po neku. Kako kažu u ovoj ustanovi, višak istih knjiga pojavio se i posle zatvaranja odeljenja biblioteke u Rudnoj Glavi.

Biblioteka u Majdanpeku osnovana je 1959. godine, nekoliko puta je menjala adresu i uglavnom je imala probleme zbog nedostatka prostora. Objekat u kojem se trenutno nalazi raspolaže sa svega 116 kvadratnih metara, što je nedovoljno za smeštaj knjiga i adekvatnu organizaciju.

U okviru Narodne biblioteke Majdanpek radi i bibliotečki ogranak u Donjem Milanovcu, koji ove godine obeležava 150 godina od osnivanja mesne čitaonice u tadašnjem Poreču.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka
Kategorija: Gosti Budilice