19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Pripreme za novu grejnu sezonu u Kladovu

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KLADOVO - Pripreme za novu grejnu sezonu u Javnom preduzeću "Jedinstvo" u Kladovu su u završnoj fazi. Montirano je 450 metara predizolovanih cevi u okviru rekonstrukcije primarne mreže magistralnog toplovoda na dve lokacije u gradu. Nove cevi, prečnika 250 milimetara, postavljene su od toplane "Centar" prema Zdravstvenom centru "Kladovo" i Dunavskoj ulici, kao i prema Novom naselju. Reč je o prvoj fazi projekta "Proširenje sistema daljinskog grejanja“ prema naselju  "Pemci".

Kao jedna od opština u projektu "Podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije" Lokalna samouprava u Kladovu, u saradnji sa ovim javnim preduzećem, na vreme je počela pripreme za prelazak toplane na ekološki prihvatljive i finansijski isplativije energente, kao što je biomasa.

"Javno preduzeće "Jedinstvo"  Kladovo, u projektu koji podržava italijanska Vlada, kao energent za toplanu koristiće otpadno drvo koje se vadi iz Dunava kod Hidroelektrane „Đerdap 1“. Plan je da drvna sečka od naredne sezone bude osnovni energent za proizvodnju toplotne energije", kaže Branko Majkanović vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Jedinstvo" u Kladovu.

Sve što je predviđao plan i program preduzeća, obavljeno je blagovremeno, tako da će i ova grejna sezona, prema predviđanjima nadležnih, biti uspešna kao i prethodna. Obezbeđene su dovoljne količine  mazuta i kolubarskog  uglja,  a rezerve energenata dopunjavaće se po potrebi tokom grejne sezone.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika