19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

„Ist media školica“ uskoro organizuje radionicu za male novinare

Objavljeno u Obrazovanje
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Na Borskom jezeru održan je trodnevni Seminar za nastavnike borskih osnovnih škola, koji učestvuju u realizaciji projekta “Ist Media školica“. Cilj projekta je osposobljavanje zainteresovanih osnovaca od petog do osmog razreda za samostalni  novinarski rad i njihovo animiranje za angažovano razmišljanje o pojavama u društvu u kome odrastaju.

Ist media školica ima dva aspekta, u prvom - edukativnom organizuju se radionice medijske pismenosti, tokom koje će budući mali novinari vežbati kritičku analizu medijskih sadržaja. U drugom, novinari portala Ist Media održaće im osnovni kurs novinarstva.

„Organizovanje ove školice ima za cilj medijsko opismenjavanje i stvaranje dečije redakcije koja će pisati za veb portal, a kasnije i za časopis. Nadamo se da će nastavnici uspeti da decu motivišu da pišu i da se odgovornije ponašaju na društvenim mrežama. Nakon prve radionice videli smo da su mališani jako zainteresovani za novinarski rad. Počeli smo od jedne škole, a nakon saradnje sa Dojče Vele Akademijom očekujemo da će se uključiti sve borske osnovne škole“, rekao je urednik Web sajta Ist media Saša Trifunović.

Očekuje se da će prva radionica za male novinare, tokom koje će biti upoznati i sa odgovornim pisanjem sadržaja na društvenim mrežama, biti održana u prvoj polovini oktobra.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika