22. Jun 2018. Poslednja promena 11:52 AM, Jun 22, 2018

Oštećena travnata podloga na stadionu FK "Šarbanovac"

Objavljeno u Hronika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Rukovodstvo fudbalskog kluba "Šarbanovac" primetilo je problem na terenu ovog kluba 26. oktobra. Pretpostavlja se da su počinioci, koji su za sada nepoznati, prethodne večeri posuli neki hemijski rastvor po stadionu, zbog čega se deo trave potpuno osušio i to samo u delovima gde je hemikalija prodrla u zemlju. Takođe, iskidane su i uništene mreže koje su bile na golovima.

"Problem smo primetili posle većih padavina. Delovi travnate površine koja je do tada bila zelena, su se osušili, a očigledno je da je neko namerno posipao hemijski rastvor kako bi je uništio. Imali smo problema i pre desetak dana kada je na ulazu u službenu zgradu neko prosipao po zidu korišćeno ulje i uništio mreže za golove. O svemu smo obavestili nadležne u Policijskoj upravi u Boru. Kriminalistički tehničari su izvršili uviđaj, a čekamo i inspektora za ekologiju koji bi trebalo da uradi analizu i kaže nam o kojoj supstanci se radi. O nastaloj šteti još uvek ne možemo da govorimo, jer nismo sigurni da li će trava uspeti da se oporavi." - kaže Bane Saraković, direktor stadiona FK "Šarbanovac".

Kako bi predupredili slične probleme u upravi kluba kažu da su postavili video nadzor na stadionu. Ovo je inače treći slučaj u poslednja dva meseca u kome su na meti lokalni fudbalski klubovi. Prethodno su obijene prostorije i odnet deo opreme fudbalskih klubova iz Slatine i Zlota, a da li su ovi događaji povezani pokazaće istraga.

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca