19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Borska policija priključila se kampanji „Stop porodičnom nasilju“

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 BOR- U sklopu akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, koja traje od 25.novembra do desetog decembra, Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje kampanju  „Stop porodičnom nasilju“. U cilju što efikasnijeg delovanja, predstavnici Policijske uprave u Boru organizuju tribine u čiji rad su uključene i druge relevantne institucije u gradu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova ima značajnu ulogu  u  prevenciji i suzbijanju nasilja u porodici, a takođe i u sistemu institucionalne zaštite i primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici. Od početka primene novog  zakona, prvog juna,  službenici Policijske uprave u Boru izrekli su 382 hitne mere, od toga 125 privremenog udaljenja učinioca iz stana i 257 mera privremene zabrane prilaska žrtvi i kontakata sa njom“, rekla je Tijana Đoković, oficir u Policijskoj upravi u Boru.

 I Ministarstvo pravde je uključeno u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Njegove aktivnosti su konstantne, ali je neophodno da se i svi nadležni organi, pa i pojedinci  uključe u primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici ,tim pre, jer se povećao broj prijava.

To ne znači da je više nasilja, već su se žrtve osmelile da prijave nasilnike, pošto su se uverile da država preduzima ozbiljne korake protiv njih. Ne možemo brzo da iskorenimo nasilje u porodice, ali možemo da ga svedemo na najmanju meru“,rekla je Ministar pravde Nela Kuburović.  Iako se broj žrtava nasilja u porodici u Srbiji, u odnosu na prethodne godine, smanjuje, podaci su i dalje uznemiravajući. Samo u ovoj godini  stradalo je 26 žena.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik