19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Uspešna poslovna godina- RTB zaradio 73 miliona dolara

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- U 2017.godini Rudarsko topioničarski basen Bor  ostvario je prihod od 300 miliona dolara, profit od od 73 miliona dolara. Na ovako dobar poslovni rezultat uticali su skok cene bakra  i za petinu veća  proizvodnja iz sopstvenih rudnika . Otkopano je 18 miliona tona rude, čijom je preradom dobijeno 235.000 tona koncentrata, proizvedno 43.000 tona katodnog bakra, 700 kilograma zlata i pet tona srebra.

Ovo je bila jedna od boljih godina, zato što smo stabilizovali proizvodnju, cena bakra vraćena na realnu, i zato što smo „vladali“ troškovima. Sa strogom kontrolom  štedelo se na svim nivoima“, rekao je generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor Blagoje Spaskovski.

Dobri finansijski rezultati omogućili su Basenu Bor da sve obaveze izmiruje na vreme, pa i one prema UPPR-u. Nije bilo kašnjenja ni prema državi.

Svako kašnjenje na odluku Privrednog suda mi bi otišli u stečaj. Nismo dozvolili da ne platimo struju, reprogram, rudnu  rentu. Nismo dozvolili ni da nam kasne obaveze prema radnicima i da nam kasne plate“, istakao je Spaskovski.

Nakon dobrih poslovnih  rezultata u ovoj ,očekivanja su,kaže Spaskovski  da će i narednu godinu završiti sa većim prihodom i profitom

To što nam je država pomogla u poboljšanju likvidnosti u ovoj godini i dala dve miljarde mora da se vrati kroz veću proizvodnju, prihod i veću dobit. Mi upravo činimo napore i rezultati su očigledni , stvaramo veći  prostor za vraćanje svega što je uloženo u ovoj godini , dodao je Blagoje Spaskovski.

Dobro poslovanje RTB-a  uticalo je i na interesovanje stranih kompanija za saradnju sa njim, sa predlogom za stratešku  saradnju. Očekuje se da će u narednoj godini biti i raspisan javni poziv za strateškog partnera, koji mora da ulaže u razvoj rudarstva i u skladu sa tim će imati udela, rečeno je na godišnjoj  konferenciji za novinare u RTB-u.

 

Uspešna poslovna godina- RTB zaradio 73 miliona dolara, 29. decembar 2017 (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik