19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

U novu godinu uz filmski maraton na TV Bor

Objavljeno u Mediji
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

BOR - Novogodišnja noć i prvi dani 2018. godine na programu Televizije Bor proteći će u znaku sedme umetnosti, filma. U 21 sati 30 minuta na našem programu pogledajte kratkometražnu filmsku komediju “Novogodišnja noć” u režiji Jovane Matović.

Odmah zatim, filmski maraton na programu Televizije Bor, u 22 sata, počinje istorijska drama sa elementima fantazije “Ruski kovčeg“, o putovanju francuskog aristokrate kroz muzej Ermitaž i njegovom doživljaju istorijskih ličnosti.

Prvi sat 2018. godine rezervisan je za biografsku avanturu „Mongol, uspon Džingis Kana“, o životu čuvenog Temudžina koji od roba 1206. godine postaje vladar velikog dela sveta. Sledi nagrađivani američki film „Gospodin Niko“, zatim i grčka komedija „Uranija“ sa Marijom Gracijom Kučinotom u glavnoj roli. Slede duhoviti film naučne fantastike „Srce psa“, zatim nemački film „Beli Masai“, o devojci koja zbog ljubavi odlazi u pleme u Keniji, potom francuska komedija „Dikenek“ o svojevrsnom Don Žuanu i njegovom introvertnom prijatelju, pa ruski film „Imperija koja nestaje“ o poslednjim danima Sovjetskog Saveza iz ugla troje mladih i zaljubljenih, koji tek planiraju budućnost.

Kvalitetni filmski maraton nastavlja se biografskom dramom iz Somalije „Pustinjski cvet“, južnokorejskim filmom „Talas plime“ o mega cunamiju, sledi „Londonska reka“, film o terorističkom napadu 2005. godine, kineski film „Priča o IP-menu“. Sve do utorka uveče smenjivaće se i druga na mnogim festivalima nagrađena filmska ostvarenja: „Oaza“, „Nežni poljubac“, animirani film „Mali Nikolas“, romantična drama „Kuća budala“ i belgijski horor „Kalvarija“.

 

Više iz ove kategorije 48 godina Radio Bora »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik