19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Lokalne komunalne takse u Boru manje za petinu u 2018. godini

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Preduzeća, preduzetnici i obveznici koji plaćaju lokalnu komunalnu taksu, odnosno firmarinu, imaće od 2018. godine za petinu manje izdatke.

Odbornici Skupštine opštine Bor usvojili su na sednici održanoj krajem prošle godine odluku o umanjenju lokalne komunalne takse za 20 odsto, a cilj je stvaranje što boljih uslova za rad malih, srednjih i velikih preduzeća u Opštini Bor, rekao je obrazlažući ovu odluku na sednici SO Bor predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

"Iznos godišnje komunalne takse za obveznike koji su u 2017. godini ostvarili prihod veći od 50 miliona dinara, kretaće se, u zavisnosti od delatnosti i veličine preduzeća, od 87 hiljada do 435 hiljada dinara. Preduzeća i preduzetnici čiji je prihod naji od 50 miliona dinara godišnje i dalje neće plaćati lokalnu komunalnu taksu." - kaže Milena Strojić, načelnik Odeljenja poreske administracije u Boru.

Do donošenja rešenje za ovu godinu obveznici koji plaćaju firmarinu izmirivaće obaveze akontaciono po rešenjima od prethodne godine, kažu u Odeljenju poreske administracije u Boru.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik