19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

U RBM-u u toku montaža nove bušilice

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Nakon šest novih dampera, jednog hidrauličnog bagera i buldožera, u Rudnik bakra Majdanpek stigla je i nova bušilica, firme Atlas Copco, koja će u značajnom meri doprineti bržem raskrivanju istočnog ležišta Južnog revira površinskog kopa.

U pitanju je bušilica firme Atlas Copco, moćna rudarska mašina, sa izuzetnim radnim karakteristikama, prečnika 250 milimetara, koja može da buši i do 40 metara. Trenutno se radi na povezivanju elektro napona i očekujemo da za dan dva taj posao bude završen“, kaže Miki Jovanović, inženjer operative.

Puštanjem u rad nove bušilice u značajnom meri će biti ubrzano raskrivanje rudnog ležišta Istok, na Južnom reviru Površinskog kopa“, dodaje Goran Repedžić, glavni poslovođa na Površinskom kopu RBM.

Mi već imamo jednu takvu bušilicu koja se pokazala kao najbolja za naše potrebe, tako da verujem da će već od petka, kada će biti transportovana do rudnog ležišta, gde će biti angažovana i početi da daje prve rezultate“, zaključuje Repedžić.

Inače, sam start proizvodnje u RBM-u, u 2018. godini protiče u znaku dobrih proizvodnih rezultata i na raskrivci i na rudi.

U RBM-u u toku montaža nove bušilice, 10. januar 2018 (RTV Bor)
Više iz ove kategorije RBB: Bakar u rudi prema planu »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik