19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Svetosavsko veče

Objavljeno u Kultura
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - U Muzičkoj školi Miodrag Vasiljević u Boru priređeno je Svetosavsko veče.  Program pod nazivom „Valja nama još mnogo toga o Svetom Savi naučiti“ činio je scenski prikaz koji hronološki prati život Svetog Save  i uspon srpske države u doba Nemanjića. Svetosavskoj večeri prisustvovali su predstavnici obrazovnih i kulturnih institucija, učitelji i đaci, kao i predstavnici lokalne samouprave.

"Pre svega, svim đacima čestitam školsku slavu Svetog Savu, želim im uspešnu školsku godinu, a napomenuću i da je Opština Bor u prethodnom periodu, prethodne četiri godine, ozbiljno vodila računa o borskim školama. Sve škole su dobile kompletnu fasadu, osim jedne koja će u 2018. godini takođe biti sređena. Opština Bor će 2018. godine za škole izdvojiti ozbiljna sredstva za uređenje školskih dvorišta, za osvetljenje u školskim dvorištima. Prethodnih godina takođe su izdvojena ozbiljna sredstva za fasade, krovove, za školski materijal i to je za nas ponos. Nama je bitno da danas možemo reći da smo školstvo podigli na mnogo viši nivo u odnosu na pre četiri godine, a možemo obećati da ćemo tako nastaviti i u narednom periodu, jer je obrazovanje, odnosno, znanje ključ uspeha svakog društva", rekao je Aleksandar Milikić, predsednik Opštine Bor.

Svetosavsko veče pesmama o Svetom Savi uveličao je i vizantijski hor "Haralampije", a program je organizovan pod pokroviteljstvom Opštine Bor.

 

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika