22. Jun 2018. Poslednja promena 11:52 AM, Jun 22, 2018

Veliko interesovanje za preventivne preglede

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)

BOR-U borskoj  Opštoj bolnici organizovana je peta akcija besplatnih preventivnih pregleda. Građani su ovoga puta mogli da urade tumorske markere, karakteristične za tumore debelog creva, ultrazvučni pregled abdomena i mamografiju.

Mamografija nije metoda koja se radi kod svake osobe, več tamo gde ima razloga. Preporučuje se ženama, starijim od 45 godina“,rekao je dr Goran Bogdanović, hirurg.

Borani  su izuzetno zadovoljni ovim akcijama, jer prevencija i rana dijagnostika najbolji su put do očuvanja zdravlja Zato je i interesovanje bilo veliko. Samo okom protekle četiri akcije u Bolnici u Boru obavljeno je više od 600 pregleda.

Najveće interesovanje je za pregled stomaka i dojki.Očekivali smo manji broj pacijenata, a ono što je karakateristično za Bor je da često dolaze ljudi koji imaju zakazane ultrazvučne pregled za dva- tri meseca“, dodao je dr. Bogdanović.

Besplatni preventivni pregledi  prvenstveno su namenjeni ljudima koji nemaju zdravstveno osiguranje, poljoprivrednicima, onima koji  više nisu u radnom odnosu. Mora se voditi računa i o toj populaciji, istakao je dr. Bogdanović..

Veliko interesovanje za preventivne preglede, 28. januar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca