22. Jun 2018. Poslednja promena 11:52 AM, Jun 22, 2018

RBM produžio zvučni zid za sprečavanje buke

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Kako bi nivo buke koji, prolaskom teških vozila, dopire sa Površinskog kopa Rudnika bakra Majdanpek bio smanjen i doveden u granice dozvoljenog, zvučna barijera u dužini od 15 metara, postavljena prošle godine, produžena je na 48 metara.

Na ovaj način nivo buke smo smanjili za 25 decibela i doveli ga u granice dozvoljenih vrednosti, što će posebno značiti stanarima zgrade najbliže obodu površinskog kopa“, ističe Jagodinka Bogdanović, inženjer ekologije u RBM.

Nabavka panela, punjenih kamenom vunom, koji se, inače, postavljaju i duž autoputeva, koštala je dva miliona dinara, a radove su izveli radnici mašinske radionice Proizvodnih usluga Rudnika bakra Majdanpek. Kompletan posao biće zaokružen postavljanjem još pet metara zvučne barijere, čija je visina  između četiri i pet metara, u zavisnosti od konfiguracije terena“, dodaje Bogdanović.

Inače, nivo buke sa površinskog kopa povećan je sa aktuelizovanjem radova na istočnom delu Južnog revira, jer transportni put kojima se kreću teška vozila i zgradu na početku Rudarske ulice deli samo ograda.

 

 

RBM produžio zvučni zid za sprečavanje buke, 3. februar 2018. (RTV Bor)
Više iz ove kategorije Januarska proizvodnja u RBM- u »

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca