19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Januarska proizvodnja u RBM- u

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK- Zavejani transportni putevi usled snežnog nevremena, česti problemi sa napajanjem električnom energijom i hidraulikom na bagerima obeležili su januarsku proizvodnju na površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek, koju su velikim zalaganjem zaposleni uspeli da održe u kontinuitetu.

“Iako iz pomenutih razloga nismo ispunili sve planske zadatke u prošlom mesecu, mi smo zadovoljni. U poređenju sa prethodnim mesecom zabeležen je pozitivan trend, posebno na proizvodnji bakra, koja je za 1, 34 odsto veća, dok je u poređenju sa januarom prošle godine proizvedeno za četvrtinu više bakra u koncentratu, 15 odsto više rude i pola miliona tona ukupnih iskopina”, ističe Andreja Marković, pomoćnik direktora Rudnika bakra Majdanpek za rudarstvo.

“Nadamo se da će proizvodnja u narednim mesecima ići samo uzlaznom linijom i da ćemo zahvaljujući novoj opremi i mehanizaciji, ali i ubrzanom odvodnjavanju Južnog revira, uspeti da ostvarimo veoma ambiciozan plan za 2018. godinu”, dodaje Marković.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik