22. Jun 2018. Poslednja promena 11:52 AM, Jun 22, 2018

Seminar o samopouzdanju i veštini komunukacije održan u Boru

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

 BOR- Cilj seminara „Razvoj samopozdanja i veština komunikacije“ ,koji je održan u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“ u Boru  je podizanje samopouzdanja, osnaživanje nastavnika u radu sa kolegama, roditeljima i decom veštinom  asertivne  komunikacije. Ova tema ima izuzetan značaj u prevenciji sprečavanja nasilja u školama, porodicama i uopšte u životu.

Jednostavno, podižemo kompetencije nastavnika kada je reč o komunikacijskim veštinama, podizanju samopouzdanja i na taj način ih osposobljavamo. Kroz ovaj seminar stiču veštine komunikacije u radu“,rekla je pedagog u Petoj beogradskoj gimnaziji Rajka Todorović-Pušica.

Za razliku od agresivne komunikacije, koja podrazumeva  direktno zalaganje za svoja prava i izražavanje misli,osećanja i uverenja na način koji je često neiskren  i ugrožava prava druge osobe, asertivna je nazdraviji i najuspešniji način komunikacije.

„Konkretno ovde je reč kako na iskren, direktan način izraziti mišljenja, osećanja, i ponašanje , ali da ne ugrozimo prava druge osobe.Istovremeno da naučimi da i sebe zaštitimo od agresivnih ljudi, dodala je Rajka Todorović Pušica.

     U radu seminara „Razvoj samopouzdanja i veština komnukacije“ učestvovali su predavači iz Pete beogradske gimnazije i nastavnici škole Vidovdan u Boru.

Seminar o samopouzdanju i veštini komunukacije održan u Boru, 8. februar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca