19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Remont bušilica povećava proizvodnju u Majdanpeku

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Radnici Rudnika bakra Majdanpek uspeli su, posle dužeg vremena, da poprave većinu bušilaca koje su predviđene za rad na ovom površinskom kopu. Od početka godine uz svaki bager radi po jedna bušilica, čime su smanjeni troškovi i olakšan njegov rad. Mineri u RBM-u sada imaju mnogo više posla, a dnevni učinak na površinskom kopu dostiže 75 hiljada tona ukupnih iskopina i premašuje planske zahteve, kažu u kombinatu bakra.

Četvrtog februara dnevni učinak dostigao je maksimalnih 75.680 tona ukupnih iskopina, čime je pokazano da pored plana, mogu da se ostvare i rekordi.

U Rudniku bakra Majdanpek kažu da je za dobar, kontinuirani rad bagera i teških kamiona, jedan od preduslova ispravna oprema za bušenje, kako bi se omogućilo miniranje i usitnjavanje stena. Zato je početkom januara nabavljena nova "Atlas kopko" bušilica i popravljene dve stare. Time su bageri pokriveni adekvatnom pravovremenom pripremom za kontinuirani rad, a čitava proizvodna linija pomera se u smeru ostvarenja dobrih proizvodnih rezultata parametrima koji su u granicama planiranih. Uz dobru obuku za rad i održavanje nove opreme, kao i uz opremu koja je u međuvremenu remontovana, stvara se perspektiva za dobre proizvodne rezultate, dostizanje planiranih i eventualno premašivanje plana.

Nabavkom rezervnih delova i nove bušilice, sada je na površinskom kopu u funkciji ukupno pet bušilica, a uskoro se, kada stignu rezervni delovi, očekuje završetak remonta i šeste bušilice.

U RBM-u naglašavaju da je krajem prošle godine ukupna raspoloživost bušilica bila 48 odsto, a na kraju januara ove uvećana je gotovo dvostruko, na 83 procenta.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik