18. Mar 2018. Poslednja promena 9:34 PM, Mar 18, 2018

Izmenjen plan upisa u Majdanpeku

Objavljeno u Obrazovanje
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK- Do promene je došlo na sastanku, koji je predsednik Opštine Dejan Vagner sazvao sa predstavnicima škola , lokalne samouprave i privrede i na kojem su sagledane realne mogućnosti i potrebe upisa. Osim jednog odeljenja odustalo se i od plana za formiranje dva odeljenja carinskog tehničara, tako da će od naredne školske godine Tehnička škola  imati jedno odeljenje turističkog tehničara, u Donjem Milanovcu i tri u Majdanpeku, za zanimanja elektrotehničar računara, mašinski tehničar motornih vozila i mešovito odeljenje trećeg stepena bravar- zavarivač.

Gimnazija bi umesto jednog trebalo da upiše dva odeljenja, čime bi se ispunila  preporuka Ministarstva prosvete da od 2021. godine 40 odsto svršenih osnovaca upisuje gimnaziju. Trenutno je taj procenat u Srbiji 25, a u opštini Majdanpek 12 odsto.

„Moramo sačuvati Gimnaziju, jer postojanje gimnazije odlikuje gradske sredine,  ističe Gorčilo Potpara, direktor ove obrazovne ustanove.

”S druge strane, završetak gimnazije znači prolaz ka svim fakultetima”, dodaje Potpara.

Inače, ove godine osnovnu školu u opštini Majdanpek završiće 150 djaka, budućih srednjoškolaca, od kojih,  tradicionalno, više od  trećine školovanje nastavlja van Majdanpeka.

Pogledajte

Kategorija: Dnevnik
Kategorija: Dnevnik

Gosti: Emilija Čolak, direktor OŠ “Sveti Sava” Bor i Mara Šokac i Milan Aleksić, učenici OŠ “Sveti Sava” BorRadio...

Kategorija: Gosti Budilice