19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Nevakcinisana deca ne mogu u obdanište

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Predškolska ustanova  „Bambi“ u Boru neće primati nevakcinisanu decu.  Za boravak u ovoj ustanovi neophodna je potvrda pedijatra da je dete zdravo i redovno vakcinisano, u skladu sa kalendarom vakcinacije.

„Izuzetno, ako su prisutne privremene kontraindikacije, deca moraju od svog izabranog lekara, odnosno pedijatra da dobiju potvrdu u kojoj mora da se oroči kada je sledeći termin da se dete  vakciniše. Za trajne kontraindikacije roditelji će morati da donesu potvrdu iz Zavoda za javno zdravlje u Zaječaru“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove „Bambi“ u Boru.

U borskoj predškolskoj ustanovi vakcinisano je više od 90 odsto mališana, što je zadovoljavajući broj.

„Mi smo održali sastanak za roditelje na kojem je dr Javorka Stankulić, epidmiolog, ukazala na značaj vakcinacije i nakon toga odziv roditelja je bio značajno veći“, dodala je Ljiljana Radičević.

U Predškolskoj ustanovi do sada nije zabeležen nijedan slučaj malih boginja, ali je na nivou borskog okruga proglašena epidemija. Preventive radi, Predškolska ustanova „Bambi“ u Boru pridružila se mnogobrojnim obdaništima u Srbiji koja neće primati nevakcinisanu decu.

„Nama je naloženo da nevakcinisana deca, koja nemaju razlog zašto to nisu, ne borave u obdaništima dok ne budu vakcinisana“, istakla je na kraju Ljiljana Radičević.

U borskim obdaništima, u svim vaspitnim grupama, boravi oko hiljadu mališana.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik