19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Broj preduzetnika u Boru veći za 87 u 2017. godini

Objavljeno u Ekonomija
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Broj preduzetničkih radnji koje su u toku 2017. godine otvorene u Boru, veći je za 87 u odnosu na broj zatvorenih.

Prema zvaničnim podacima, otvorena je 161 preduzetnička radnja, a najviše novih preduzetnika odlučilo se za oblast trgovine, njih 80, zatim za zanatstvo- 50, ugostiteljstvo- 18, sedam zdravstvenih i šest auto prevozničkih radnji. Istovremeno, zatvorene su ukupno 74 radnje.

Slična situacija je i sa većim preduzećima, kojih je u 2017. godini otvoreno 12, dok su šest prestala da rade.

Novi preduzetnici prijave za preduzeće mogu da dostave direktno Agenciji za privredne registre ili mogu da ih predaju u Opštinskoj upravi u Boru.

Kako bi se dodatno pospešilo otvaranje preduzeća, Opština Bor je ove godine za samozapošljavanje, koje podrazumeva otvaranje preduzeća koja će raditi najmanje godinu dana i za zapošljavanje novih radnika predvidela iz budžeta deset miliona dinara.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik