19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Nova vakuum pumpa za potrebe RBM-a

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK- Uključivanjem u rad nove rudarske mehanizacije i opreme, osposobljavanje gotovo svih bušilica, kojima je povećan stepen raskrivanja rudnog ležišta Istok i intenzivnim odvodnjavanjem Južnog revira stvoreni su uslovi za realizaciju ambicioznog godišnjeg plana Rudnika bakra Majdanpek. Veoma bitna mašina za pogon filtraže, vakuum pumpa, očekuje se uskoro, a u najavi je još novih vozila, kao i cisterni za polivanje kopa, koje su posebno značajne u letnjem periodu, naročito zbog blizine rudnika gradu.

“Ovih dana stiže nam nova vakuum pumpa  za potrebe filtraže, čijim aktiviranjem ćemo moći da odgovorimo potrebama nove topionice kada je vlažnost koncentrata u pitanju”, navodi  Branislav Tomić, direktor Rudnika bakra Majdanpek.

Nakon mehanizacije i opreme pristigle prošle godine, u najavi za ovu je još novih vozila, ali i cisterni za polivanje kopovskih puteva.

“Cisterne su za nas veoma značajne, jer njihovim angažovanjem u značajnoj meri olakšavamo rad zaposlenih u uslovima velikih vrućina i prašine, koja, naravno pored radnika rudnika, pravi problem i našim sugrađanima”, dodaje Tomić.

Više iz ove kategorije Odlična prodaja plavog kamena »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik