19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Završava se remont druge drobilice na kriveljskom kopu

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Do kraja februara na kriveljskom kopu počeće da radi i druga drobilica za jalovinu čiji je remont upravo završen, a ključni delovi su već na svom mestu, kažu u RTB-u Bor. Osim što se stvara mogućnost istovremenog rada obe drobilice čime će kapacitet biti gotovo udvostručen,  aktiviranje druge drobilice na jalovini, pre svega, znači veću pouzdanost, odnosno raspoloživost transportnog sistema. Njenim puštanjem u rad kapacitet će s povećati sa 2.200 na 4.400 tona jalovine na sat. Do sada je svaki zastoj na prvoj drobilici ili njenom člankastom dodavaču, bilo da se radi o planskom zastoju ili zbog kvara, zaustavljao i transportni sistem. Druga drobilica omogućiće da sistem radi i dok se otklanja kvar, a stajaće samo u slučaju da se pojavi problem na traci dugoj skoro šest kilometara ili na odlagaču jalovine na obodu borskog kopa.

Veliki transportni kapaciteti ove godine će biti veoma važni kriveljskom kopu kako bi se do sredine godine stiglo do rude u njegovom istočnom delu čije je širenje započeto u drugoj polovini prošle godine.

Prevoz jalovine transportnim sistemom je veoma važan za RTB, pošto je reč o mnogo manjim troškovima nego što je to za gorivo i amortizaciju kamiona.

Uskoro bi trebalo da počne i zamena još 400 metara transportne trake duge skoro šest kilometara. Kada se to učini ostaće još dva kilometra stare koja se koristi još od puštanja transportnog sistema 1998. godine, a kad se i ona zameni ceo sistem će biti mnogo pouzdaniji.

Vremenski uslovi su išli na ruku zaposlenima u RBB-u, jer nije bilo oštre zime tako da je bio moguć rad na otvorenom, zamena i postavljenje pohabanih delova drobilice, kažu u Rudarsko topioničarskom basenu Bor.

Završava se remont druge drobilice na kriveljskom kopu, 19. februar 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik