19. Mar 2018. Poslednja promena 9:34 PM, Mar 18, 2018

Srebrna i bronzana evropska medalja Zorane Arunović i Bobane Veličković Momčilović

Srpske reprezentativke u streljaštvu Zorana Arunović i Bobana Veličković Momčilović osvojile su dve nove medalje za Srbiju na evropskom šampionatu u disciplini vazdušni pištolj, u Đeru, u Mađarskoj.

Prošlogodišnja šampionka starog kontinenta Zorana Arunović zauzela je drugo mesto, iza Francuskinje Selin Gobervil, a dvostruka evropska prvakinja iz Bora, Bobana Veličković Momčilović, sjajnim nastupom u finalu, probila se sa deobe šestog i sedmog mesta do bronzane medalje, ispred Ukrajinke Olene Kostevič, koja je bila najbolja u kvalifikacijama. Gobervil je do zlatnog odličja stigla sa 240,2 kruga i titulu je „preotela“ Zorani Arunović bukvalno u poslednjem hicu finala. Treća predstavnica Srbije Jelena Tomić zauzela je 41. mesto u konkurenciji 73 takmičarke.

Srebrnu medalju za reprezentaciju Srbije Zorana Arunović osvojila je u petak i u mešovitom dublu ove discipline, zajedno sa Damirom Mikecom.

Ekipno takmičenje reprezentacija, koje se na prvi put organizuje zasebno na ovom prvenstvu, održava se drugog dana vikenda.

Više iz ove kategorije Mini basket festival u Boru »

Pogledajte

Kategorija: Info 7
Kategorija: Dnevnik
Kategorija: Dnevnik