22. Jun 2018. Poslednja promena 2:35 PM, Jun 22, 2018

Besplatni preventivni pregledi i u borskom Domu zdravlja

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - U borskom Domu zdravlja organizovani su šesti  preventivni pregledi. Ovog puta oftalmološki, kardiološki, analize krvi kao i provera tumor markera za prostatu i ženski genitalni sistem. Kao i tokom  prethodnih pregleda zainteresovani građani, i oni bez zdravstvene kartice mogli su besplatno da  provere zdravlje. Interesovanje Borana i meštana sela za preglede je je veliko.

"Broj pregleda je u porastu, od početnih  70 do 300 i do sada smo pregledali 1.200 Borana i žitelja okolnih sela", rekao je v.d. direktora Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović.

I ono što je najvažnije, što je zapravo i cilj akcije, kod određenog broja ljudi, koji su došli na rutinske preglede, otkrivena su na vreme neka teška oboljenja.

"Na žalost, ali i na sreću kod nekoliko pacijenata koji nisu imali nikakve simptome, pronašli smo oboljenja koja mogu na vreme da se tretiraju. Imali smo karcinome dojke, ali i pacijente sa kardiološkim poremećajima", dodao je dr Joksimović.

"S obzirom na dosadašnje rezultate, ovakva akcija je bila neophodna i trebalo bi je sprovoditi i u narednom periodu", rekao je dr Goran Joksimović.

Besplatni pregledi i u borskom Domu zdravlja, 25. februar 2018. (RTV Bor)
Više iz ove kategorije Sve pohvale borskom zdravstvu »

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca