19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Sneg uslovio brojne probleme na površinskom kopu RBM-a

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - Snežno nevreme, koje traje od ponedeljka, uslovilo je dosta problema na površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek i zadaje teškoće u transportu rude i raskrivke.

Najviše problema imali smo na odlagalištu Ujevac, gde je usled snažnih udara vetra i snežnih nanosa dolazilo do izbacivanja Faze 1 i prekida transportnog sistema“, kaže Goran Repedžić, glavni poslovođa proizvodnje na površinskom kopu RBM.

Poledica, sneg, a od jutros i ledena kiša, onemogućavaju  i normalno kretanje teških vozila. Kako bi održali proces proizvodnje angažovanjem pomoćne mehanizacije čistimo  zavejane puteve prema bagerima koji rade na rudi“, dodaje Repedžić.

Inače, naglo topljenje snega, koje se najavljuje za narednu nedelju, doneće nove probleme zaposlenima na površinskom kopu, ali su, prema rečima Repedžića, već preduzete određene preventivne aktivnosti u smislu odvodnjavanja, kako bi se predupredili eventualni problemi.

Više iz ove kategorije Izvoz u februaru dva puta veći »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik