22. Jun 2018. Poslednja promena 2:35 PM, Jun 22, 2018

Na ortopediji povećan broj pacijenata

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 BOR-Na odeljenju ortopedije borske Opšte bolnice poslednjih dana povećan je broj pacijenata  sa povredama  usled snega i leda na ulicama. Pomoć na ovom odeljenju zatraže dva, tri pacijenta dnevno.

„Prelazio am na pešačkom prelazu i led nisam ni video.“ Odjednom sam pao i čekam operaciju kuka“, rekao je jedan od pacijenata. I drugi se isto žali,ali na prelom butne kosti. Kaže da je pao na ivicu trotoara. Operisan je i sada se oporavlja.

Imamo stvarno posla.Najčšći prelomi su kuka i ruke,a česte su i povrede skočnog zgloba.  Za sada 12 hospitalizovanih  pacijenata čeka na operaciju, a veliki broj povreda rešava se ambulantno. Veći broj pacijenata tek se očekuje, pa upozoravamo pacijent da iz domova ne izlaze rano, već da sačekaju toplije vreme, oko podneva  kada se led otopi“, rekao je dr. Miroslav Tatić, načelnik ortopdije Opšte bolnice u Boru.

Na odeljenju ortopedije Opšte bolnice u Boru ističu da su upotpunosti spremni za prijem i većeg broja pacijenata, ima materijala, dovoljno kadrova, ali i postelja.

Na ortopediji povećan broj pacijenata, 5. mart 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca