19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Akcija Instituta za transfuziju krvi u srednjim školama

BOR- Borski Crveni krst, u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, organizovao je dvodnevnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u borskim srednjim školama. Prvog dana je u Gimnaziji prikupljeno 30 jedinica krvi, a odziv učenika Tehničke škole bio je takođe za pohvalu.

"Mi smo iz Beograda i imamo oduvek odličnu saradnju sa Crvenim krstom u Boru, sa srednjim školama i uopšte sa Boranima. Deca su super, odziv je odličan, prikupljeno je juče u Gimnaziji 30 jedinica krvi, očekujemo i danas tako dobar odziv u Tehničkoj školi", kaže dr Dragana Stojić iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Zimska akcija dobrovoljnog davalaštva je tradicionalno uspešna, a osim primarnog cilja, prikupljanja zaliha krvi za potrebe borskih pacijenata koji se leče u Beogradu, važno je i regrutovanje novih, mladih davalaca, kako bi se održao broj dobrovoljnih davalaca krvi u Boru, koji je godinama na visokom nivou.

Više iz ove kategorije „Bubrezi i zdravlje žene” »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik