19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Povećava se broj obolelih

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Na području opštine Bor  do sada je 12 osoba obolelo od malih boginja. Najmlađa je dete od četiri meseca, a najstarija ima 68 godina. Poslednji  sumnjiv slučaj zabeležen je proteklog vikenda, čiji se laboratorijski rezultati tek očekuju. Među obolelima  ima nevakcinisanih i vakcinisanih.

"Svi ovi slučajevi su bili po lakšemtipu oboljevanja i deca uzrasta do godinu dana koja su bila na lečenju u kliničkim centrima i na taj način zarazila se boginjama. Najugroženija su deca i stariji, hronični bolesnici", rekla je dr Javorka Stankulić, načelnik Epidemiološke službe Doma zdravlja u Boru.

Nakon porasta broja obolelih od morbila u celoj Srbiji, na području borske opštine povećava se, ali još uvek nedovoljno, broj vakcinisane dece.

"U minuloj godini od morbila vakcinisano je 78 odsto dece, za desetak odsto više nego 2016. To nije dovoljno, jer da bi se stvorio imuni bedem neophodno je da se vakciniše 95 odsto dece", dodala je dr Stankulić.

Zbog povećanog broja, u borskom Domu zdravlja sačinjen je raspored vakcinisanja dece, međutim još uvek ima roditelja koji su ostali dosledni stavovima, nepotkrepljenim dokazima, da ne vakcinišu decu.

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik