22. Jun 2018. Poslednja promena 2:35 PM, Jun 22, 2018

Prilikom pokušaja pljačke u Boru, razbojnik ranjen

Objavljeno u Hronika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru sprečili su noćas krađu u objektu Šumske uprave Bor. Nakon pokušaja bekstva policijski službenici su osumnjičenog I.S. rođenog 1988. godine ranili.

Prema zvaničnim informacijama, Policijskoj upravi u Boru je malo posle ponoći prijavljeno da je neko provalio u objekat Šumske uprave Bor, nakon čega je na lice mesta upućena policijska patrola, koja je ustanovila da su vrata zgrade delimično otvorena. Kada je čuo policiju,

osumnjičeni je, sa biber sprejem u ruci istrčao iz objekta i poprskao policijskog službenika, kako bi ga onesposobio. U samoodbrani policijski službenik je ispalio hitac iz pištolja i ranio osumnjičenog, koji je prevezen u Klinički centar Niš, kaže se u zvaničnom saopštenju Policijske uprave Bor. Na licu mesta pronađene su rukavice, fantomka i metalna šipka, koji pripadaju osumnjičenom. O ovom događaju je odmah obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

Gostujući u dnevniku RTS-a direktor policije Srbije Vladimir Rebić govorio je o ovom događaju i naglasio da je policijski službenik postupao u skladu sa propisima i pravilno upotrebio sredstvo prinude, odnosno vatreno oružje.

"On je izvršavajući redovnu patrolnu delatnost uočio da su jednom javnom objektu otvorena vrata, a to ne bi trebalo da bude. Izvršilac je prilikom krivičnog dela, verovatno teške krađe, napao policijskog službenika, nakon čega je policajac intervenisao", rekao je Rebić i dodao da je razgovarao sa načelnikom Policijske uprave u Boru, koji ga je uverio da je policijski službenik postupao u skladu sa propisima.

Direktor policije je dodao da se nada da će u ovom slučaju tužilac oceniti da li je bila opravdana upotreba vatrenog oružja.

Rebić je kazao da se povređeni nalazi na lečenju u Kliničkom centru u Nišu, kao i da se nada da telesne povrede nisu opasne i da će preživeti.

Prema nezvaničnim informacijama koje su se pojavile u medijima, ranjeni razbojnik je Ivan S. koji je 2014. godine u selu Lozan kod Svrljiga pucao u oca Ljubišu iz lovačkog karabina i ubio ga. Nakon što je ranjenog roditelja, odvezao u Dom zdravlja, krenuo da beži kolima, ali je sleteo s puta. On je tada nakon hapšenja rekao da nije želeo da ubije oca, da je reč o nesrećnom slučaju, da su pucali iznad kuće i da se tako odigrala nesreća.

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca