19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Seminar o zaštiti na radu u RBB-u

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

BOR - Od povreda na radu prošle godine je u Srbiji stradalo 39 osoba, od kojih je pet bilo u Borskom okrugu, a prema zvaničnim podacima konstantno raste broj teških povreda na radu, rečeno je između ostalog na jednodnevnom seminaru o Zaštiti na radu koji za predstavnike Rudarsko topioničarskog basena Bor, javnih preduzeća i sindikata organizovan u prostorijama Rudnika bakra Bor.

Prisutni su imali priliku da čuju nešto više o izmenama i dopunama propisa o zaštiti na radu, značaju zaštite za radnike i poslodavce i usavršavanju lica koja su zadužena za ovu oblast u konkretnim preduzećima.

S obzirom na broj osoba koji strada od povreda na radu, jedini način da se one spreče je kvalitetna prevencija. U toku je i izrada nacrta novog Zakona o bezbednosti na radu koji bi trebalo da bude završen do kraja godine, a poslodavci, sindikati i zaposleni će na vreme biti upoznati sa njegovim odredbama.

Seminar o zaštiti na radu u RBB-u, 12. mart 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik