19. Sep 2018. Poslednja promena 8:03 AM, Sep 19, 2018

Sednica Opštinskog veća Majdanpek

Objavljeno u Politika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK- Najveći deo dnevnog reda današnje sednice Opštinskog veća Majdanpek odnosio se na održavanje stambenih zgrada i novine u toj oblasti, pa su tako, između ostalog, usvojene odluke o  minimalnim iznosima naknade za tekuće i investiciono održavanje, koje će u skladu sa porastom prosečne zarade u opštini Majdanpek, koja iznosi  48.795 dinara, biti povećane za dinar do dva.

Članovi Veća informisani su i o stepenu uskladjenosti planiranih i realizovanih aktivnosti javnih preduzeća, koje su , prema rečima Biljane Vasilijić, šefa Odeljenja za privredu, delimično ostvarene, dok je jedini prihod zabeležen u javnim komunalnim preduzećima “Vodovod” i “Majdanpek”, što je isključivo rezultat kapitalnih i tekućnih subvencija. Na predlog Dejana Vagnera, predsednika Opštine, odbijen je zahtev Centra za socijalni rad za dodatno finansiranje radova na adaptaciji Sigurne kuće, jer  Opština u ovom projektu već učestvuje sa 10 odsto sredstava.

Danas su, inače, usvojeni predlozi Odluke o budžetskom fondu za poljoprivredu i nacrta odluke o pristupanju realizaciji projekta rekonstrukcije sistema daljinskog grejanja i uvodjenja biomase  kao dodatnog energenta u Majdanpeku. Obrazlažući Odluku, Vagner je rekao  da  bi  za realizaciju ovog projekta bilo neophodno nabaviti dva kotla, čija vrednost iznosi izmedju 2,5 i tri miliona evra. Ono što predstoji je  izrada projektno tehničke dokumentacije, koja bi se finansirala iz državnih programa.

 

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik