19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Uskoro početak izgradnje atmosferske kanalizacije

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Atmosferska kanalizacije je decenijama problem Bora. Kada su velike padavine, poput poslednjih, potojeće cevi ne mogu da prihvate  toliku količinu vode iz viših delova grada u kojima nema atmosferske kanalizacije. Zato je odlučeno da se konačno izgradi  atmosferska kanalizacija od zgrade dupleksa do kolektora,Starom i Novom Selištu i na taj način reši problem izlivanja vode u nižim delovima Bora.

Projekat za izgradnju atmosferske kanalizacije na Starom i Novom Selištu je završen, a u toku je izrada projekta od Savremenog doma do kolektora“,rekao je direktor JKP Vodovod Goran Pavić.

Ceo projekat  izgradnje kanalizacije na Starom i Novom selištu košta 250 miliona dinara. U ovoj godini iz opštinskog budžeta za prvu fazu izdvojeno je deset miliona dinara, a radovi bi trebalo da počnu u aprilu. Očekuje se takođe da će realizacija projekta za izgradnju atmosferske kanalizacije od Savremenog doma do kolektora u dužini od oko 700 metara, u zavisnosti od finansija, biti završena takođe u ovoj godini. A koliko su neophodne ove dve investicije najbolje pokazuje poslednje padavine i naglo otapanje snega.

 „Velika količina vode se izlivala što po ulicama, ali i u stanovima. Naše ekipe su bile danonoćno na terenu  da bi ublažili posledice, a najvažniji su na bili stanovi“, dodao je Goran Pavić.

Pavić još  dodaje da tender za održavanje atmosferske kanalizacije u ovoj godini  još uvek nije  raspisan. To naravno neće uticati na realizaciju svih ovih projekata, jer ovi problemi zaista ne dozvoljavaju dalja odlaganja.

Uskoro početak izgradnje atmosferske kanalizacije, 17. mart 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik