19. Apr 2018. Poslednja promena 2:43 PM, Apr 19, 2018

„Građansko društvo i pravosuđe“

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

MAJDANPEK - U organizaciji  Udruženja tužilaca Srbije, Topličkog i Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju, a u saradnji sa Resurs centrom, u Majdanpeku je održan okrugli sto na temu „Građani i pravosudne institucije u vrtlogu političke korupcije“, koji je zapravo deo projekta „Građansko društvo i pravosuđe - ka više transparentnosti i borbe protiv korupcije u javnoj potrošnji“, koji se realizuje uz podršku Evropske unije i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

 O korupciji u  oblasti javnih nabavki, kroz koje godišnje, čulo se, nestane između 300 i 500 miliona evra, govorio je Dragan Dobrašinović, na šta se, govoreći o državnoj pomoći, nadovezao profesor Miroslav Prokopijević, koji je istakao da je korupcija parazitska aktivnost zbog koje je znatno smanjen stepen ulaganja u našu zemlju.

Jedan od učesnika bio je i Vukašin Obradović, bivši predsednik NUNS-a i urednik ugašenih „Vranjskih novina“, koji je istakao ulogu medija u kreiranju javnosti.

Po definiciji, mediji predstavljaju četvrti stub demokratije, ali na žalost, umesto boraca, mediji sve češće postaju deo koruptivnog lanca“, istakao je Obradović.

Osnovni cilj Okruglog stola, koji će narednih dana biti održan u još šest gradova širom Srbije, je unapređenje stanja u sistemu javne potrošnje putem otvorene debate.

„Građansko društvo i pravosuđe“, 22. mart 2018. (RTV Bor)
Više iz ove kategorije Svetski dan meteorologije »

Pogledajte

Gosti: Mirko Đurić, predsednik Bokserskog kluba „Feniks“ Bor, Slobodan Veličkovski, trener Bokserskog kluba „Feniks“...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Miloš Veljković, predsednik Udruženja književnika „Stojan Živadinović“ SokobanjaRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik