19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Led rasveta od nedelje

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Zamena postojeće led rasvetom na području  borske opštine počinje naredne nedelje. U određenom roku, prema projektu, trebalo  bi da se zameni više od 5.000 raznih svetiljki i 165  dotrajalih stubova.

Svetiljke ćemo menjati u svim gradskim i seoskim mesnim zajednicama, menjaćemo i dotrajale stubove u gradu. Na taj način biće bolje osvetljen grad u centru i na periferiji kao i sva sela, rekao je načelnik Odeljenja za razvoj i planiranje Nebojša Janšević.

 Vrednost ove investicije, koja se finansira iz opštinskog budžeta, je blizu 160 miliona dinara bez PDV-a.

Investiciju ćemo otplaćivati tri  kalendarske godine“, pojasnio je Janošević.

 Na taj način biće postignute velike uštede u potrošnji električne energije,a Bor će biti jedan od osvetljenijih gradova u Srbiji.

Neće biti kao Las Vegas, ali će na daleko biti prepoznatljiv. Veoma je važno da ćemo uštedeti struju, dodao je Janošević.

I održavanje klasične rasveteu Boru  je bilo znatno skuplje. Za te namene iz opštinske kase izdvajano je od četiri do pet miliona godišnje ,a ove je u planu da se utroši blizu tri miliona dinara. Zamena postojećih sijalica i stubova led rasvetom u Boru i selima poverena je firmi Elektromontaža iz Kraljeva.

Više iz ove kategorije Uspela akcija "Budi human" »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik