19. Sep 2018. Poslednja promena 10:02 AM, Sep 19, 2018

Počelo letnje održavanje puteva u borskoj opštini

BOR- Za asfaltiranje puteva u selima borske opštine ove godine biće utrošeno 30 miliona dinara, a za letnje održavanje još deset. Posipanje rizlom koje je povereno Javno komunalnom preduzeću „3.oktobar“ je već počelo.Deo radova je već završen u Metovnici, Suvoj reci, Šarbanovcu, a od ponedeljka će biti nastavljeno u ostalim seoskim mesnim zajednicama.

Paralelno ćemo posipati rizlu  i u perifernim gradskim mesnim zajednicama prema zahtevima koje smo dobili od saveta mesnih zajednica. Za sanaciju betonskih staza dobili smo više od tri miliona dinara i u ovoj  godini ćemo pokušati da završimo ovaj posao, ali  i da izgradimo nove staze gde je neophodno“, rekao je Nebojša Janošević,načelnik Odeljenja za planiranje i razvoj Opštinske uprave Bor.

Završena je i javna nabavka za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

Za vertikalnu signalizaciju smo predvideli tri miliona i 325 hiljada,a horizontalnu dva miliona 300 hiljada dinara. Do trećeg maja trebalo bi da dobijemo izvođača radova za semafore“,naglasio je Janošević.

Ono što je takođe veoma bitno biće nastavljeno i asfaltiranje ulica u gradu i to najpre udranih rupa.

Primetno je da je ove godine bilo dosta snega i ledabačena je velika količina soli koji je neprijatelj puteva. Od ponedeljka počinjemo pripremu dokumentacije“, dodao je na kraju Nebojša Janošević.

U Boru je, takođe, počela i sanacija fontana, prva pored Doma kulture već radi, a preostale će biti aktivirane do kraja naredne nedelje. Završena je takođe i javna nabavka za održavanje atmosferske kanalizacije,a  ugovor je potpisan sa Javno komunalnim preduzećem Vodovod. Za ove namene iz budžeta Opštine Bor izdvojeno je oko četiri miliona dinara, a radovi će početi već tokom naredne nedelje. Ove godine  će biti utrošeno više para u odnosu na  prošlu, jer će veća pažnja  biti posvećena čišćenju rešetki i slivnika.

Više iz ove kategorije Otvoren Dom starih u Boru »

Pogledajte

Gost: Milan Jelenković, načelnik Odeljenja Republičkog zavoda za statistiku u ZaječaruProdukcija: Radio televizija Bor...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Milutin Simić, v. d. direktor JKP „Toplana“ BorProdukcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik