19. Sep 2018. Poslednja promena 3:39 PM, Sep 18, 2018

Borske rukometašice završile superligašku sezonu na sedmom mestu na tabeli

Objavljeno u Sport
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR- Borske rukometašice poražene su od Jagodine u završnom kolu superligaškog prvenstva 25:23, poluvreme 11:8. Iako je razlika u korist nesporno kvalitetne gostujuće ekipe uglavnom bila četiri ili pet golova, sve vreme se činila dostižnom, jer je domaći tim pružio apsolutni maksimum za oproštaj od publike do nove sezone. Jagodina je dobro otvorila utakmicu i čvrstom odbranom kontrolisala rezultat, ali  je malo posustala u završnici, ne toliko da dozvoli i preokret. Igrač utakmice bila je Tatjana Trbović, koja je postigla šest golova.

Sa 25 bodova, tri manje od Medicinara i četiri od Naise, Jagodina je ispunila osnovni cilj, ušla je u plej of, među četiri najbolja tima i ponovo izborila nastup u evropskim takmičenjima.

Iako je poražen, pa je sezonu završio na sedmom umesto na šestom mestu na tabeli, ali i sa dva oduzeta boda iz utakmice sa Slogom, borski tim je borbenom igrom opravdao podršku publike, koje je i ove sezone bilo najviše u ligi, osim možda u Aranđelovcu, kako pokazuje zvanična statistika Rukometnog saveza Srbije. Sedam golova za domaću ekipu postigla je kapiten Tamara Simonović, a šest juniorska reprezentativka Aleksandra Bakša.

Iako se seniorsko takmičenje završilo prerano, u 18 kola, iz nekog čudnog razloga, u ovogodišnjem ligaškom eksperimentu bez plej auta, prva međunarodna sezona borskog kluba biće kompletirana tek drugog vikenda maja, kada je u Boru na programu državno prvenstvo za rukometašice rođene 2004. godine i mlađe.

Više iz ove kategorije Nove medalje karatista Bora »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika