16. Aug 2018. Poslednja promena 3:18 PM, Aug 15, 2018

Prva sednica Opštinskog veća u Boru u novom sazivu

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Članovi Opštinskog veća usvojili su na prvoj sednici u novom sazivu, svih pet predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

Dve odluke su o prihvatanju i sufinansiranju projekta kojim će se konkurisati za sredstva iz IPA programa prekogranične saradnje. Prvi je organizovanje međunarodnog rukometnog kampa i turnira na Savači, a drugi je o kontroli kvaliteta voda i zemljišta u Boru. Ukoliko projekti budu usvojeni Opština Bor će u njima učestvovati sa 15 odsto, a biće omogućeno uređenje dela odmarališta Savača i nabavka vozila za Javno komunalno preduzeće "3. oktobar."

Na sednici je usvojena i izmena Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i usvojen program korišćenja sredstava  za finansiranje unapređenja saobraćaja na putevima u Boru za 2018. godinu. Podeljena su  i zaduženja članovima Opštinskog veća. Od devet članova veća Ljubiša Repeđić je zadužena za oblast poljoprivede, Danijel Aleksić za vanredne situacije, Dobrica Đurić za oblast socijalne zaštite i društvene brige o deci, Tamara Paunović, za oblast obrazovanja, Milena Stanojković za oblast kulture i informisanja, Igor Janković, za oblast sporta, Srećko Zdravković za oblast omladine i projekte, Slaviša Frišković za javna preduzeća i ustanove i Boban Janošević za oblast ruralnog razvoja.

Pogledajte

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Branislav Ivanić, direktor Veterinarske stanice BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice