19. Apr 2018. Poslednja promena 2:43 PM, Apr 19, 2018

Prva sednica Opštinskog veća u Boru u novom sazivu

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Članovi Opštinskog veća usvojili su na prvoj sednici u novom sazivu, svih pet predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

Dve odluke su o prihvatanju i sufinansiranju projekta kojim će se konkurisati za sredstva iz IPA programa prekogranične saradnje. Prvi je organizovanje međunarodnog rukometnog kampa i turnira na Savači, a drugi je o kontroli kvaliteta voda i zemljišta u Boru. Ukoliko projekti budu usvojeni Opština Bor će u njima učestvovati sa 15 odsto, a biće omogućeno uređenje dela odmarališta Savača i nabavka vozila za Javno komunalno preduzeće "3. oktobar."

Na sednici je usvojena i izmena Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi i usvojen program korišćenja sredstava  za finansiranje unapređenja saobraćaja na putevima u Boru za 2018. godinu. Podeljena su  i zaduženja članovima Opštinskog veća. Od devet članova veća Ljubiša Repeđić je zadužena za oblast poljoprivede, Danijel Aleksić za vanredne situacije, Dobrica Đurić za oblast socijalne zaštite i društvene brige o deci, Tamara Paunović, za oblast obrazovanja, Milena Stanojković za oblast kulture i informisanja, Igor Janković, za oblast sporta, Srećko Zdravković za oblast omladine i projekte, Slaviša Frišković za javna preduzeća i ustanove i Boban Janošević za oblast ruralnog razvoja.

Pogledajte

Gosti: Mirko Đurić, predsednik Bokserskog kluba „Feniks“ Bor, Slobodan Veličkovski, trener Bokserskog kluba „Feniks“...

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Miloš Veljković, predsednik Udruženja književnika „Stojan Živadinović“ SokobanjaRadio televizija Bor ( RTV...

Kategorija: Gosti Budilice

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik