17. Aug 2018. Poslednja promena 11:12 AM, Aug 17, 2018

Pojačana kontrola brzine u saobraćaju

SRBIJA - Od 16. do 22. aprila, pripadnici MUP-a i Uprave saobraćajne policije sprovode pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u Srbiji.

Akcija pojačane kontrole brzine kretanja vozila počinje u svim državama članicama međunarodne organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope) u kojoj su 32 države, među kojima i Srbija. MUP podseća da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu, saobraćajni policajci kontrolišu i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Spid maraton" koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima u trajanju od 24 časa. Tokom prošlogodišnje akcije "Spid maraton", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja. Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila.

Više iz ove kategorije Sertifikati za negovateljice »

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice