23. Jan 2019. Poslednja promena 3:18 PM, Jan 22, 2019

Udruženje sindikata penzionera Srbije: Smanjenje penzija bilo protivustavno

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije održaju su u Boru sastanak sa članovima i zainteresovanim penzionerima, kako bi ih na terenu upoznali sa najznačajnijim aktivnostima povodom podnošenja žalbu Ustavnom sudu za vraćanje oduzetih delova penzija na osnovu privremenog zakona o načinu isplate penzija iz 2014. godine.

Kako se čulo na ovom sastanku donošenje ovog zakona i umanjenje penzija bilo je protivustavno. Penzioneri imaju mogućnost da preko advokatske kancelarije podnesu ustavnom sudu zahtev što je besplatno, a nakon toga u zavisnosti od odgovora mogu ili ne moraju da nastave zakonsku proceduru.

Takođe, razgovaralo se i o statusu banja, jer je prema odluci upravnog odbora PIO fonda imovina koja pripada ovom fondu u banjama nezakonito preneta na državu kako bi bila privatizovana. Vrednost ovih objekata je oko deset milijardi dinara, kažu u Udruženja sindikata penzionera Srbije.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice