15. Oct 2018. Poslednja promena 10:55 AM, Oct 15, 2018

Udruženje sindikata penzionera Srbije: Smanjenje penzija bilo protivustavno

Objavljeno u Društvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR - Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije održaju su u Boru sastanak sa članovima i zainteresovanim penzionerima, kako bi ih na terenu upoznali sa najznačajnijim aktivnostima povodom podnošenja žalbu Ustavnom sudu za vraćanje oduzetih delova penzija na osnovu privremenog zakona o načinu isplate penzija iz 2014. godine.

Kako se čulo na ovom sastanku donošenje ovog zakona i umanjenje penzija bilo je protivustavno. Penzioneri imaju mogućnost da preko advokatske kancelarije podnesu ustavnom sudu zahtev što je besplatno, a nakon toga u zavisnosti od odgovora mogu ili ne moraju da nastave zakonsku proceduru.

Takođe, razgovaralo se i o statusu banja, jer je prema odluci upravnog odbora PIO fonda imovina koja pripada ovom fondu u banjama nezakonito preneta na državu kako bi bila privatizovana. Vrednost ovih objekata je oko deset milijardi dinara, kažu u Udruženja sindikata penzionera Srbije.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Info 7