24. Apr 2019. Poslednja promena 3:16 PM, Apr 23, 2019

U pritvoru petorica osumnjičenih za krađu zlata

Objavljeno u Hronika
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Petorici od sedmorice osumnjičenih za krađu zlata iz Rudarsko topioničarskog basena Bor određen je pritvor do 30 dana i oni su prebačeni u Centralni zatvor u Beogradu, a ceo slučaj je preuzeo Specijalni sud u Beogradu.

Pritvor do 30 dana određen je za S. S. zbog opasnosti od bekstva i postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke. Ista mera izrečena je za Z. P., G. P., D. M. i Z. I, a za D.M. i I.S, kojima nije određen pritvor, izrečena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedocima, uz upozorenje da im se može izreći teža mera ako prekrše zabranu.

Svoj sedmorici se na teret stavljaju krivična dela- udruživanje radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja odgovornog lica i da su više puta iz proizvodnog procesa prisvojili veće količine neafinisanog i afinisanog zlata koje su prodavali.

Prema nezvaničnim informacijama, do kojih su došle „Večernje novosti“ iz izvora bliskih istrazi, grupa uhapšena zbog krađe zlata iz pogona "Zlatare" RTB-a Bor činila je to najmanje deset godina, a praćena je poslednjih godinu dana. Šteta naneta preduzeću meri se milionima evra, a biće poznata nakon što komisija kombinata bakra uradi presek stanja i tačno ustanovi koliko je plemenitog metala ukradeno. Kako je utvrđeno, ukradeno zlato korišćeno je za kupovinu i iznajmljivanje nekretnina u Boru, Beogradu i Novom Sadu, a postoje sumnje da su nekretnine tim novcem kupovane i u inostranstvu, što će biti predmet dodatne istrage, pišu „Večernje novosti“.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Stranačka hronika

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik