17. Aug 2018. Poslednja promena 11:12 AM, Aug 17, 2018

Za trećinu više struje sa HE Đerdap

Objavljeno u Privreda
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

KLADOVO - Plan proizvodnje električne energija na hidroelektrani "Đerdap 1" od početka godine do sredine maja premašen je za 34 odsto.

Od početka godine proizvedeno je nešto više od 2,7 miliona megavata električne energije, kaže Radmilo Nikolić, direktor za proizvodnju električne energije ogranka Đerdap.

Januarska proizvodnja bila je među najboljima i 46 godina dugoj istoriji Đerdapa,  pre svega zahvaljujući izuzetno povoljnoj hidrološkoj situaciji sa mesečnim prosekom od 7.308 kubnih metara vode u sekundi, što je za 40 odsto više od godišnjeg proseka, kaže Nikolić i dodaje da je slično bilo i u februaru, martu i aprilu, kada je ostvarena maksimalna moguća proizvodnja i na Đerdapu 1 i na Đerdapu 2.

Najznačajnije je da neplanskih zastoja i ispada sistema u ovom periodu nije bilo. Od šest postavljenih, revitalizovano je četiri agregata, a za ovu godinu planiran je početak revitalizacije još jednog, naglašavaju u hidroelektrani Đerdap.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice