17. Aug 2018. Poslednja promena 11:12 AM, Aug 17, 2018

Deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda u Boru

BOR - Akcija besplatnih preventivnih pregleda koja se, u cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti, po odluci Ministarstva zdravlja, sprovodi u više od stotinu zdravstvenih ustanova u Srbiji, nastavljena je i ovog meseca. Devetu, kao i sve prethodne akcije podržale su i borske zdravstvene ustanove, a stotinu građana iskoristilo je mogućnost da u Domu zdravlja besplatno proveri svoje zdravstveno stanje.

Ovog puta u Domu zdravlja organizovali smo internistički i dermatoskopski pregled. Osim merenja krvnog pritiska i EKG –a, građani su mogli da provere i nivo triglicerida i holesterola u krvi, kao i obave pregled mladeža. U toku ovog meseca smo više puta govorili i napominjali koliko je maligni melanom ozbiljna bolest, tako da je pregled mladeža i te kako značajan“, kaže dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

Kao i tokom prethodnih meseci i zdravstveni osiguranici kao i neosigurana lica besplatno mogli da provere zdravstveno stanje. Interesovanje Borana je i ovog puta bilo je veliko, pre svega zbog kraćeg čekanja na pregled.

Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice u Boru, u prethodnih osam akcija, više od 1700 građana sa područja borske opštine, obavilo je besplatan preventivni pregled. Od septembra prošle godine, kada je započeta akcija do danas dijagnostikovan je značajan broj novootkrivenih bolesti, a pacijenti su upućeni na dalje lečenje.

Deveta akcija besplatnih preventivnih pregleda u Boru, 20.maj 2018. (RTV Bor)

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice