22. Jun 2018. Poslednja promena 2:35 PM, Jun 22, 2018

Broj davalaca krvi se povećava

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Tokom prve akcije, koju je, po novom Zakonu o transfuziologiji, organizovao niški Zavod za transfuziju krvi u saradnji sa povereništvim  Crvenog krsta u Boru, pre petaestak dana, krv je dalo oko 40 davalaca, a u novoj akciji broj je veći. Pokazalo se još jednom da je Bor i dalje među vodećim gradovima u Srbiji.

Dajem krv iz humanih razloga, ali i da proverim zdravlje“, rekao nam je jedan od davalaca iz Bora.

Organizatori su zadovoljni brojem davalaca, s obzirom na to da je ovo tek druga akcija organizovana po novom Zakonu o transfuziologiji.

„Bili smo u nedoumici da li će davaoci da se odazovu, pošto se akcija organizuje dva puta mesečno, za razliku od prethodne prakse kada su davaoci mogli svkodnevno da daju krv. Ispostavilo se, međutim, da je ta nedoumica bila nepotrebna i zadovoljni smo svi“, rekao je predsednik Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Goran Jovanović.

 Većina davalaca smatra da bi akcije trebao organizovati češće.

Ako ima dovoljan broj davalaca spremni smo da dolazimo svakodnevno“, istakao je kordinator akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za Istočnu Srbiju, Nikola Mirić.

S obzirom na dosadašnju tradiciju, predstavnici niškog Zavoda za transfuziju krvi, očekuju da će se tokom narednih akcija u Boru broj davalaca značajno povećavati.

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca