17. Aug 2018. Poslednja promena 11:12 AM, Aug 17, 2018

Zadovoljni odzivom davalaca krvi

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Tokom prethodne dve akcije, po novom Zakonu o transfuziologiji, više od stotinu borana je dalo dragocenu tečnost. Nakon 15 dana akcija dobrovoljnog davanja krvi ponovo je organizovana u Boru.

Dajem 27. put krv i rado se odazivam akcijama. Smatram da je to bitno, jer se pomaže ugroženim ljudima“, rekao je dobrovoljni  davalac Dragan Novaković.

Rezultati novog zakona se primenjuje i za sada smo zadovoljni odzivom davalaca“, istakao je član Komisije za dobrovoljno davanje krvi, Dragan Antanasković.

 Po oceni niških lekara Bor je za sada po broju davalaca najbolji u borskom okrugu.

Zadovoljni smo brojem  davalaca , samo prošli put je čak 60 njih dalo krv.Rezerve su stabilnei  nema deficita određenih krvnih grupa“, dodao je dr. Dragan Virijević iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Približava se i Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ove godine, međutim, 14.juna  najboljim davaocima neće biti uručivana priznanja.

Uručivanje smo ostavili za jesen, jer baza  podataka još uvek nije formirana“, dodala je Irena Mladenović, Crvani krst Zaječar.

Akcije dobrovoljnog davnja krvi biće organizovane i tokom leta, sledeća u Boru je za 14 dana, 25.juna od devet do 15 sati.

Pogledajte

Centralna informativna emisija. Dnevnik je na programu svakog dana u 16 i 19 časova.Produkcija: Radio televizija Bor (...

Kategorija: Dnevnik

Gost: Radiša Petković, koordinator rada Borskih osnovnih školaRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Gost: Maja Bakoč, v.d. direktor Turističke organizacije BorRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice