22. Jun 2018. Poslednja promena 2:35 PM, Jun 22, 2018

Zadovoljni odzivom davalaca krvi

Objavljeno u Zdravstvo
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

BOR-Tokom prethodne dve akcije, po novom Zakonu o transfuziologiji, više od stotinu borana je dalo dragocenu tečnost. Nakon 15 dana akcija dobrovoljnog davanja krvi ponovo je organizovana u Boru.

Dajem 27. put krv i rado se odazivam akcijama. Smatram da je to bitno, jer se pomaže ugroženim ljudima“, rekao je dobrovoljni  davalac Dragan Novaković.

Rezultati novog zakona se primenjuje i za sada smo zadovoljni odzivom davalaca“, istakao je član Komisije za dobrovoljno davanje krvi, Dragan Antanasković.

 Po oceni niških lekara Bor je za sada po broju davalaca najbolji u borskom okrugu.

Zadovoljni smo brojem  davalaca , samo prošli put je čak 60 njih dalo krv.Rezerve su stabilnei  nema deficita određenih krvnih grupa“, dodao je dr. Dragan Virijević iz Zavoda za transfuziju krvi Niš.

Približava se i Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ove godine, međutim, 14.juna  najboljim davaocima neće biti uručivana priznanja.

Uručivanje smo ostavili za jesen, jer baza  podataka još uvek nije formirana“, dodala je Irena Mladenović, Crvani krst Zaječar.

Akcije dobrovoljnog davnja krvi biće organizovane i tokom leta, sledeća u Boru je za 14 dana, 25.juna od devet do 15 sati.

Pogledajte

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Majdanpeka

Gosti: Selena Ristić Vitomirović, Dečiji centar ZaječarRadio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Gosti Budilice

Produkcija: Radio televizija Bor ( RTV Bor)http://www.rtvbor.rs

Kategorija: Hronika Boljevca